Image

På markedet i Rajshahi

Image

Mor lager mat

Image

Mother Language Day

Image

Tøyselgeren

Av og til er det bare en liten økonomisk oppstartshjelp som skal til for at en funksjonshemmet klarer å skaffe seg det han og familien trenger for å overleve.

Image

Khairun lo tor - en dans

Denne sangen/dansen kalles «Khairun lo tor lomba mathar kesh" og er en veldig populær sang ute i landsbyene. Den handler om ei landsbyjente og en landsbygutt. Gutten forteller jenta hvor vakker han synes hun er med sitt lange hår, armene fulle av armbånd, øreringer og vakre sminke. «Når du danser med din slanke kropp og når du går for å hente vann blir jeg helt gal av å se på deg», sier gutten.

Image

På skolen i Rajshahi

Image

Pinki bretter papirposer

Se hvordan Pinki bretter papirposer som hun så selger.

Image

Pinki forteller

Pinki er 15 år, men har allerede sin egen lille bedrift der hun bretter poser for butikkeiere i distriktet. Dette kom i stand etter at hun deltok i ei gruppe for jenter og unge kvinner.

Image

Gatelangs i Rajshahi by

Image

Megh Balika - en dans

I denne poetiske sangen og dansen blir til skyen på himmelen bedt om å stoppe en stund og lytte til den som kaller. Skyen blir kalt Megh (sky) Balika (jente) og svarer at hun ikke har tid akkurat nå, men at hun kommer tilbake som regn etter den varme sommeren.

Image

Barna i Rajshahi leker

Image

Astri og Agnes deler erfaringer

Image

Musikk fra Bangladesh

Hør Jatan Kumar Paul og Sharat Kumar Paul spille musikk fra sitt hjemland.