Rajshahiaksjonens kontonummer er: 3201.70.49401

Ressurser fra AV-sentralen

Under finner du lenker til noen aktuelle filmer / program som kan lastes ned fra Kristiansand kommunale AV-sentral.
Moteslavene i Bangladesh

Britisk dokumentar.  (Clothes to Die for) 58 minutter.
I 2013 omkom 1129 arbeidere da en klesfabrikk i Bangladesh kollapset. Vitnesbyrd fra de involverte gir oss et gripende bilde av tragedien. 
Vi får også høre historien om hvordan moteindustrien har forvandlet Bangladesh, og spesielt kvinnenes liv. 
Barnearbeidere i Bangladesh

Dansk film, 15 minutter.
I hele verden finnes det over 400 millioner barnearbeidere under 14 år. Av disse er det over 250 millioner som har slitsomt og skadelig fulltidsarbeid.
Arif Hossein er tretten år og bur i eit av dei veldige slumområda i Dhaka, hovudstaden i Bangladesh. Likevel er han blitt ein tv-reportar som lagar program om barnearbeid.
I elvegudinnens rike, progr 3

3: NÅR ELVA SKAL TØMMES Hvert år oversvømmes store deler av elvelandet Bangladesh. Bildene fra storflommene i 1987 og 1988 gikk verden rundt og medførte at det ble satt i gang en stor internasjonal plan som skulle gjøre landet trygt å bo i.Men flommene er livsnødvendige for Bangladesh,det bringer vann til markene og holder liv i ferskvannsfisken. Etter at indiske myndigheter bygde demning,er problemetet i dag mangelen på vann.
Nøden på nært hold

18 år gamle Simon drar til Bangladesh, ett av verdens fattigste land. Han får møte sultende mennesker og lære hvorfor nøden oppstår. Han får også se hjelpearbeidet som skal forhindre den.
Cykloner og oversvømmelser treffer ofte landet. FN's World Food Programme hjelper til med å bygge bedre hus og kanaler som leder bort vannet.
Simon reiser også til Dhakas slum, der mange av landets fattige havner. Det blir en personlig og opprivende reise for skoleeleven fra Sverige.
Stacks Image 2006
Prinsen av Bengal (3 program)

Dansk novellefilmserie. Historien om en fattig gutt fra Bangladesh som blir venner med ei svensk jente. Passer for 1.-4. trinn.
Del 1
Del 2
Del 3
Rundt i verden (program 4)

4) Barnearbeid. Bangladesh
Vi møter Faruque, en ung gutt som prøver å bekjempe barnearbeid. 16 min. Passer fra 5. klasse
Muhammad Yunus - Dei fattige kvinners banksjef

Norsk dokumentar. Ein dag kjem våre barnebarn til å måtte gå på museum for å sjå kva fattigdom var. Det er målet til Muhammad Yunus, som i lag med Grameen Bank er tildelt Nobels fredspris for 2006. NRK følgjer fredsprisvinnaren i møte med låntakarar på landsbygda i Bangladesh, som nesten alle er kvinner. Ved Ingolf Håkon Teigene