Rajshahiaksjonens kontonummer er: 3201.70.49401

Stacks Image 123

Kioskeieren Abu Taher

Abu Taher og kona hans Ashrafun Bibi har to sønner på 7 og 14. Abu har en funksjonshemming som gjør at han ikke kan bevege seg like bra som funksjonsfriske. Fordi Abu er funksjonshemmet er det ikke lett for ham å få arbeid slik at han kan forsørge familien sin. I Bangladesh er det vanskelig nok for vanlige mennesker å få nok arbeid til å kunne kjøpe mat og klær til familien sin, for en person med en funksjonshemming er det enda verre. Tidligere måtte Abu prøve å få arbeid i åkeren til andre, men ofte valgte jordeieren en funksjonsfrisk mann i stedet. De dagene Abu fikk arbeid var det også til en lavere lønn enn andre.

For to måneder siden fikk Abu Taher et stipend fra Tauri Foundation. For 35.000,- Taka (ca. 3500,- kroner) kunne han bygge seg en liten butikk og skaffe varer til denne. Dette er den eneste butikken i den lille landsbyen Abu og Ashrafun bor i, så det er populært å handle der. I butikken kan du få kjøpt kjeks, vaskepulver, chips, godterier, saft og mye annet. Mange av varene selges i ganske små pakker slik at hvert innkjøp ikke koster så mye.

For de pengene Abu tjener på butikken kan han forsørge hele familien sin. Også Ashrafun jobber i butikken. Det er ekstra positivt fordi jobber til kvinner er det enda færre av enn for menn. Pengene strekker også til at sønnene Atikul og Asadul kan få seg en utdannelse.
Stacks Image 132