Rajshahiaksjonens kontonummer er: 3201.70.49401

Gatelangs i Rajshahi

Bli med en tur gatelangs i Rajshahi for å bli kjent med rickshaw, auto-rickshaw og de andre kjøretøyene på veien og alle aktivitetene langs den.

Min rusletur i Rajshahi

Etter flere dager med mye program og mange møter, fant jeg ut av at jeg hadde lyst på en liten rusletur. Som sagt, så gjort. Jeg tok med meg kameraet og trasket av gårde for å bli bedre kjent med denne spennende og eksotiske byen, og menneskene som bodde i den.
Overalt hvor jeg kom var det mye spennende å se! Så mye som var så annerledes fra hjemme. Mange ganger ble jeg stående lenge på samme plass for å se hva som skjedde. Det tok aldri lang tid før noen tok mot til seg og kom bort til meg for å spørre meg hvem jeg var og hva jeg gjorde i Rajshahi. At ikke kunne ett ord engelsk gjorde ikke noe. Etter hvert kom gjerne en som kunne litt, og da kunne han oversette for alle de andre som gjerne stod litt på avstand, kikket forsiktig på meg og smilte og lo litt av denne rare mannen som skilte seg så ut. På ei uke i Rajshahi så jeg ikke en eneste annen person som var lys i huden, utenom dem jeg reiste sammen med, og det er ganske godt gjort i en by på over 800.000 innbyggere.
Stacks Image 1804
Alle jeg møtte var gjestfrie og høflige, og ville gjerne vise meg hva de holdt på med, enten de drev et lokalt gatekjøkken, snekret eller jobbet som en av mange gateselgere. I Rajshahi er det nemlig litt annerledes enn i Kristiansand. På gata finner du alt du trenger av forskjellige håndverkere og selgere av alle mulige slag. Trenger du ei seng eller en stol, eller kanskje du trenger å fikse skoen din? Hjelpen er aldri langt unna!
Stacks Image 401
Rajshahi er en by som aldri sover. Det var lyder døgnet rundt, og på rusleturen min var det all verdens av lyder, både fra mennesker, dyr og maskiner. Det var varmt og litt klamt, og ukjente og spennende lukter. Og hvis jeg turte kunne jeg smake på alskens forskjellige retter som ble tilberedt på gata, men jeg lot fornuften seire.
Stacks Image 1809
Stacks Image 1811
Etter å ha labbet ei god stund på lykke og fromme, og uten å ane hvor jeg egentlig var, bestemte jeg meg for å ta en rickshaw tilbake til hotellet. Før jeg hadde fått summet meg, hadde en av de mange som tok følge med meg ordnet opp, og vips satt jeg trygt plassert i baksetet. Så var det bare å holde seg fast og nyte vinden i håret og alle de nysgjerrige blikkene på tilbakeveien.

Trygve Grana