Rajshahiaksjonens kontonummer er: 3201.70.49401

På disse sidene presenterer vi noen historier fra mennesker som har blitt berørt av det gode arbeidet som organisasjonene i Rajshahi gjør ved hjelp av de pengene skole- og barnehage-aksjonen samler inn og andre historier som kan hjelpe deg å forstå hvordan livet i Rajshahi er.

På marked i Rajshahi

OBS! NY FILM 2018.

I denne filmen kan du bli med på handletur i Rajshahi. Turen går til det gamle markedet med alt fra fine kjoler til levende geiter.

Rajshahiambassadørene 2018

OBS! NY FILM 2018.

Til årets aksjon var vi så heldige å få med to flotte elever som aksjonens Rajshahiambassadører. Astri og Agnes fikk oppleve mye da de besøkte Rajshahi i februar. I denne filmen snakker de sammen om noen av inntrykkene.

Posebretteren

Pinki bruker mye av fritiden sin til å brette poser av gamle aviser. Hvorfor hun gjør det og hva hun håper å få ut av livet sitt kan du høre mer om ved å klikke under.

Kioskeieren Abu Taher

Abu Taher kan ikke bevege seg like enkelt som mange andre. Dette gjør at han heller ikke kan arbeide i jordbruket. Heldigvis har han fått hjelp til å finne en måte å brødfø familien på.

Jenta som klarte seg

Bobitta er ei 15 år gammel jente som har vært offer for trafficking men som nå har fått et trygt sted å være.

Matlaging i Rajshahi

Mat i Rajshahi er veldig spennende, og litt sterk for oss nordmenn. I filmen til høyre kan du være med når to av kvinnene i Bilboltha, like utenfor Rajshahi by, lager mat til familien. Det er mange ulike ingredienser som skal til for å koke en ekte karri-rett på banglavis.

Anila og Angkon

Anila er ei positiv jente på 16 år som har Cerebral parese. Angkon er en gutt på 14 år som er autist. Begge har opplevd at det ikke er så lett å ha en funksjonhemming i Bangladesh. Du kan lese mer om Anila og Angkon her.

Tøyselgeren

Som handikappet i Bangladesh stiller du bakerst i arbeidskøen. Likevel er det ikke så mye som skal til for at det går an å klare seg selv. Se og hør hvordan Abdul Rohman fikk hjelp til å skaffe seg et levebrød.

Gatelangs i Rajshahi

En av dagene vi besøkte Rajshahi fikk Trygve anledning til å gå litt på egenhånd og oppdage byen. Hva han opplevde kan du lese om på denne siden.
Du kan også se en film av livet langs gatene i Rajshahi.